mandag 22. november 2010

I beit for ei bok? Prøv Ønskebok.no!

Tenk: Verda er full av hemmelege bøker du aldri har høyrt om! Dette kan vere høgst ufortent, for mange rommar dei mest vedunderlege historier! Lyst til å oppdage nokre av dei?

På Ønskebok.no kan du finne bøker på ein heilt ny måte.
Du treng ikkje vete korkje forfattarnamn eller boktittel.
Du treng ikkje ein gong vete kva du har lyst til å lese!
Veit du ikkje om du har lyst til å lese i det heile, seier du?
Vel, det kjem du til å få så snart du har prøva dette fantastiske søkjeverktøyet!

Å bruke Ønskebok.no er lett som ein leik, samstundes som tenesta er avansert og gjev mange moglegheiter!


Du kan til dømes taste inn at du ynskjer å lese ei stutt, glad bok med mykje sex. Eller kanskje ei lang, motbydeleg bok som er i tillegg er morosam. Eller kva med ei bok der hovudpersonen er ein mannleg fantasifigur mellom 15 og 20 år? Uansett kva val du gjer i søkjemotoren får du opp ei liste med bøker med kjenneteikna du har bede om. For kvar bok får du eit lite samandrag og eit utdrag av boka.
Du kan òg velje målform, og om det skal vere lydbok eller film. Som om ikkje dette er nok får du moglegheit til å taste deg vidare til ditt lokale bibliotek, og der kan du sjå om boka er inne!
Og er ho ikkje det kan ho fjernlånast frå eit anna bibliotek. Ittno' probblem!

Og likar du ikkje dei forslaga du får prøvar du berre på nytt. Databasen opnar for millionar av kombinasjonsmoglegheiter!

Det er bibliotektilsette i heile landet som legg bøkene inn i basen. Og dei les så mykje at basen veks med ca 500 bøker i året! Hovudtyngda av bøkene er norske, og dei fleste er gjevne ut etter 2001. Det er førebels flest romanar å finne, men det blir fleire og fleire dikt- og novellesamlingar, biletbøker og teikneseriar etter kvart som tenesta blir enno betre utbygd.

Ja vel, sit du her og glor enno? Finn deg ei hemmeleg bok no med det same, då vel!




1 kommentar: